28 Kasım 2012 Çarşamba

Özçelik Aspava (Küçükesat)

Selamlar!

Gittim geldim, sıcağı sıcağına yazıyorum bu yazıyı!

Durağım, Küçükesat Belligün Sokağı'nda bulunan Özçelik Aspava'ydı. Aspava'ya gitme niyetiyle yolan çıkan 3 arkadaş olarak, Hazar'ın önerisi üzerine buraya gittik. Bende Esat Caddesi üzerindeki aspavalar haricinde yeni bir yer daha görmüş oldum. Açıkçası burayı keşfettiğime de memnun oldum! Bu arada, mekan 24 saat açık ve paket servis imkanı mevcut. Biz yürüyerek gittik ancak otopark konusu biraz sıkıntılı gibi. Zira çok işlek bir noktada bulunuyor.

Özçelik Aspava, bir Ankara klasiği olan menüye sahip. Menünün ana kalemi tabiki soslu-soğanlı tabir edilen içerisinde domates sosu ve soğan bulunan dürüm döner. Ayrıca bunun birde SSK tabir edilen Soslu Soğanlı Kaşarlı versiyonu var. Soslu-Soğanlı haricinde, döner, iskender ve kebap çeşitlerini de bulmanız mümkün. Tabiki aspavaya gitmişken dürüm yenilmesi gerektiği bir gerçek.

Ana yemeklerin dışında ikram olarak salata, cacık ve patates kızartması servis ediliyor. Aperatifleriniz olurda yemek sırasında biterse, tazeleniyor. İçecek olarak ise standart meşrubatları bulabilirsiniz. Tatlı olarak ise irmik helvası servis ediliyor.

Özçelik Aspava'ya 3 kişi gidip, SSK, aperatifler ve tatlıdan oluşan bir menü yedik. Kısacası bir tane dürüm sipariş etmeniz oldukça doyurucu bir menü yemeniz anlamına geliyor. Yorumlarım aşağıda:

Yukarıda gördüğünüz 3 kişilik salatamız. Sunumu oldukça güzel ve bol malzemeli bir salata. Nar, mısır, turp, turşu, cin biber gibi, bir aspava salatasında çok alışık olmadığımız malzemeler içeriyor. Oldukça taze ve lezzetliydi. Salatayı çok beğendim. 

Yine bir aspava klasiği olan soslu patates kızartmasını görüyorsunuz. Patatesler, taze değil ancak sıcaktı. Zaten soslu olarak yediğiniz için, yumuşuyor ve taze olmasının bir anlamı olmuyor. Beğendiğimi söyleyebilirim.

En beğendiğim aperatif cacık oldu. Ciddi anlamda yoğun bir şekilde servis edildi. Genellikle, cacık sadece adetten olduğundan çok sulu servis edilir ancak Özçelik Aspava'da öyle değil. Ayrıca sumak ve nane ile güzel bir görüntü sağlanmış. Çok başarılı olduğunu söyleyebilirim. 

İşte bu da ana yemeğimiz. Dört parçaya bölünmüş olan döner dürümün içerisinde domates sosu, soğan ve kaşar peyniri bulunuyor. Döner çok çok başarılı bir döner değildi ancak aspavaların en iyisiydi diyebilirim. (Bu arada cadde üzerindeki tüm aspavaları ve Bilkent Aspava'yı denediğimi söylemeliyim.) İçerisindeki malzeme bol, çok fazla yağlı değil, sos ve soğan ayarında konulmuş.

Burada dönerin bütünün görüyoruz. Yaprak döner kıyma içermiyor, ayrıca enden kesiliyor. Yalnız sürekli kesim yapılıp zaman zaman dönerin yağda bekliyor olması çok iyi değil. Biz gittiğimizde çok kalabalık değildi, kalabalık saatlerde bu sıkıntının yaşanacağını sanmıyorum. Zaten çık uzun süre beklemeyip sürekli sipariş olduğundan çok uzun süre beklemiyor.
Bu fotoğraf ASPAVA'nın açılımını merak edenlere geliyor :)

Bana kalırsa Özçelik Aspava'nın en önemli özelliği ortamı. Çalışanlar gerçekten çok dost canlısı ve saygılı. Sizi sürekli memnun etmeye çalışıyorlar. Aile veya arkadaşlarla hızlı bir yemek için gidilebilecek bir yer. Aspavaların doğası gereği sürekli hareketli olan bir ortamı var buranın.


Fiyatlar, çevreyle aynı ayarda ve makul olduğu söylenebilir. 3 kişi, 3 SSK ve 3 meşrubat için 51 TL hesap verdik. İkramlar ve lezzet göz önüne alındığında, fiyatlar iyi denilebilir.

Özetlemek gerekirse, Özçelik Aspava gittiğim aspavalar içerisinde ikram, ortam ve lezzet açısından en iyisiydi. Ancak eğer amacınız döner yemekse, kömür ateşinde pişiren farklı yerler tercih edilebilir. Yinede, başarılı bulduğum söylenebilir. Özel olarak kesinlikle gidilmeli diyemeceğim ancak özellikle gece gelen açlık nöbetlerinde, yolunuz civara düştüğünde veya soslu soğanlı yemek istediğinizde denemeye değer!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder